کاربرد انواع سرامیک از نظر ضخامت و ابعاد
در اینجا قصد داریم در مورد انواع ابعاد سرامیک و ضخامت های آنها و کاربرد هرکدام صحبت کنیم
ابعاد سرامیک علاوه بر رنگ و طرح ، یکی از پارامترهای بسیار مهم در انتخاب این محصول است.
امروزه به دلیل  پیشرفت  تکنولوژی  امکان  ساخت  کاشی و سرامیک های با  ابعاد مختلف از سایزهای بسیار کوچک (یک در یک سانتی متر) سانتی متر تا ابعاد چندین متری فراهم شده است.
این که  برای هر فضایی  از منزل از چه  ابعاد  سرامیکی  باید استفاده  شود این  خود  یک چالش  مهم است که باید قبل از اقدام برای خرید سرامیک به آن بپردازد.
در ابتدا باید بدانیم ابعاد معمول سرامیکها (به سانتی متر)  عبارتند از:
 40*40 - 50*50 -60*60 - 80*80 -100*100 - 60*120  25*50 - 30*60 - 30*90 - 40*120 - - 120*240 – 120*120 – 150*150 – 100*280 – 160*320
سرامیک سایز بزرگ (اسلب):
سرامیک  سایز بزرگ  یا اسلب  یکی از انواع  سرامیک  هاست که تنها تفاوت  آن در سایز آن است. بزرگترین سایز سرامیک ها با نام سرامیک اسلب شناخته می شود .(120*120- 120*240- 160*320- 150*150- 120*60 )
معمولا برای تولید این دسته از بهترین مواد اولیه استفاده می شود (به دلیل اینکه سختی در حمل و نقل و نصب، آنها را آسیب پذیر میکند).
شاید  تصور شود  با  توجه  به  اینکه  سرامیک های  اسلب  درزهای  کمتری  دارند پس باید بندکشی و نصب آسانتری هم داشته باشند.اما اینگونه نیست.می دانیم  که حتی  حمل و نقل این سرامیک ها به دلیل ابعاد بالا دشوار است و گاهی برای جابجایی فقط یک سرامیک نیاز به دو نفر انسان است.
در نصب  سرامیک  اسلب با  وجود سایز بالا که موجب وزن بالا می شود، می توان از چسب سرامیک استفاده کرد. استفاده از چسب، نیاز به مهارت خاص درنحوه استفاده از آن دارد تا بتواند وزن سرامیک را تحمل کند.
نکته دیگر اینکه سطح زیر سرامیک اسلب باید کاملا صاف و هموار باشد.کوچکترین ناهمواری در فرایند نصب سرامیک مشکل ساز می شود و توصیه میشود حتما برای نصب دقیق  و بدون نقص و کاملا تراز تمام سرامیک ها خصوصا سرامیک های سایز بزرگ حتما از کلیپس و گوه (همتراز) استفاده شود. استفاده از کلیپس و گوه علاوه بر اینکه کار کاملا همسطح و ترازی به شما تحویل میدهد سرعت نصب هم بالا میبرد.
وزن سرامیک  اسلب  به دلیل  سایز بزرگ  آن زیاد است. طبیعی است هرچه سایز بیشتر باشد وزن سرامیک بیشتر و جابجایی و نصب آن سخت تر می شود.
مزایا و معایب سرامیک های سایز بزرگ:
سرامیک اسلب را در تمام نقاط ساختمان می توان استفاده کرد و محدودیتی برای استفاده ندارد.
سرامیک اسلب زیبایی محیط را چندین برابر می کند چون:
1-درزهای سرامیک اسلب کمتر از سرامیک معمولی است و این باعث می شود محیط بزرگتر، یک تکه و یک پارچه دیده شود.
2-درزهای کمتر آلودگی کمتر دارد و تمیز کردن سرامیک را آسان می کند.
3-طرح های متنوعی برای سرامیک اسلب داریم و علاوه بر آن می توان طرح موردنظر خود را به صورت چاپی سفارش داد.
4-استفاده از این سرامیک ظاهر شیک و لوکسی به قسمتهای مختلف ساختمان می بخشد.
و اما معایب سرامیک های سایز بزرگ :
سرامیکهای سایز بزرگ معایب چشم گیری ندارند. شاید  بتوان تنها  عیب سرامیک  اسلب  حمل و نقل  سخت و همچنین دشواری در نصب آنها را نام برد و سطح بزرگ و درزهای کم این سرامیک ها موجب لغزنده ترشدن آنها هم می شود.
کاربرد سرامیک های اسلب:
در گذشته  سرامیک های  سایز  بزرگ  بیشتر  در محیط  هایی مانند  مراکز  تجاری و اداری ، هتل ها ، تالارها و رستوران ها استفاده می شدند اما امروزه دامنه استفاده از آنها حتی تا منازل مسکونی هم گسترده شده است.
سرامیک  اسلب  در  تمام  نقاط  ساختمان، محیط  کوچک و بزرگ، تم تیره  یا روشن ، دیزاین کلاسیک، مینمیمال یا سنتی کاربرد دارد. استفاده از سرامیک سایز بزرگ ، ساده و رنگ روشن درمحیط کوچک سبب وسیع تر دیده شدن محیط می شود.
سرامیک  اسلب محیط های بزرگ را مدرن و لوکس نمایش داده و همان طور که گفتیم، سرامیک اسلب درتمام نقاط ساختمان اعم از :
نمای ساختمان، کانتر،سرامیک روی کابینت ها ، به عنوان سرامیک کف، کاشی دیواری و حتی در حمام و دستشویی هم قابل استفاده است.
سرامیک پرسلان :
سرامیک پرسلان یک نوع سرامیک است که تحت فشار و حرارت بالادر شرایط وبژه ای ساخته میشود.
سرامیک  پرسلان  بسیار  سخت‌تر از کاشی  و  سرامیک های  معمولی است و معمولاً  علیرغم  قیمت بالاتر، به‌دلیل مقاوم و نفوذناپذیر بودن آن انتخاب می‌شود. در حال حاضر سرامیک های پرسلانی جزیی از جدیدترین تکنولوژِی های صنعت کاشی و سرامیک می باشد.
از مزیت های سرامیک های پرسلانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– مقاومت بسیار بالا در برابر سایش و رطوبت.
– جذب آب پایین تا کمتر از ۰.۵ درصد و مقاوت در برابر یخ زدگی.
– مقاومت شیمیایی بالا و مقاومت در برابر لک پذیری.
– نگهداری و قابلیت شستشوی آسان.
– دارای ظاهری خیره‌کننده ، زیبا و لوکس.
– مناسب برای محیط‌های پر تردد.
– تنوع گسترده در سبک‌ها و طرح ها.
– ثبات رنگ در مقابل نور خورشید و عوامل محیطی.
– ضد حریق و مقاوم در برابر آتش و حرارت.
و از معایب سرامیک های  پرسلانی همومیتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– نصب و برش کاری نسبتاً دشوار بعلت سختی و استحکام بالا.
– قیمت بالاتر نسبت به سرامیک.
– وزن بیشتر نسب به سرامیک معمولی.
ضخامت کاشی و سرامیک
کاشی و سرامیک ضخامت‌های متنوعی دارند که از 3 میلی متر شروع شده و تا دو سانتی متر و حتی بیشتر را در بر می‌گیرد. این ضخامت با توجه به سطح مورد نظر تعریف می‌شود. معمولا سرامیک‌های کف از ضخامت بیشتری برخوردارند اما کاشی دیوار ضخامت کمتری دارد.
ابعاد کاشی بدنه و کف سرویس بهداشتی و حمام
بخش دیگری که در انتخاب ابعاد کاشی و سرامیک آن باید توجه داشته  باشید کاشی  و  سرامیک سرویس بهداشتی و حمام است. یادتان باشد شما با انتخاب درست می‌توانید  یک محیط کوچک  را به محیطی دلباز و بزرگ تبدیل نمایید.  انتخاب سرامیک  ابعاد بزرگ در حمام و سرویس بهداشتی باعث بزرگ‌‌تر جلوه دادن این فضا می‌شود. اما در عوض اگر فضای سرویس بهداشتی و حمام شما به حد کافی بزرگ است می‌توانید از سرامیک‌های ابعاد کوچک استفاده کنید که از تنوع طرح و رنگ بیشتری برخوردارند و می‌توانید طرح‌های جذابی را پیاده نمایید.

از دیگر نکات  مهمی  که در  زمان انتخاب  ابعاد استاندارد  کاشی و سرامیک باید به آن دقت کنید این است که شیب بندی، رابطه مستقیمی با ابعاد کاشی و سرامیک کف و همچنین متراژ فضای مد نظر  دارد (هرچقدر ابعاد سرامیک کوچکتر باشد ایجاد شیب هم راحت تر است). به این صورت  که اگر  متراژ این  فضا، زیاد  است می توانید  از  کاشی و سرامیک های  با ابعاد بزرگ استفاده کنید و یک شیب بندی اصولی برای آن، انجام گیرد. در طرف مقابل، اگر متراژ فضای شما کوچک است شما باید ابعاد  کاشی و سرامیک  را به گونه ای انتخاب کنید که این شیب بندی اصولی به مشکل برنخورد . بنابراین، در چنین مواقعی، انتخاب سرامیک هایی با ابعاد کوچکتر بهترین گزینه است.
ابعاد سرامیک در دیوار ، کف و آشپزخانه
ابعاد سرامیک برای دیوار بیشتر متاثر از طرح و زیبایی آن است. از آنجایی که دیوار پاخور ندارد و قرار نیست وزنی را تحمل کنند، بنابراین در دیوارها میتوان از سرامیک های با ضخامت کمتری استفاده کرد.
برای کف بهتر است تا از سرامیک های  بزرگ استفاده کنید، هرچه سرامیک کوچک تر باشد احتمال آنکه لق شده و از جای خود در بیاید بیشتر است. بعلاوه اسلب ها موجب افزایش زیبایی کار هم میشوند. توصیه میشود حتما برای نصب دقیق و بدون نقص و کاملا تراز تمام سرامیک ها (چه دیوار باشد چه کف) حتما از کلیپس و گوه (همتراز) استفاده شود. استفاده از  کلیپس  و  گوه  علاوه  بر اینکه  کار  کاملا  همسطح  و ترازی به شما تحویل میدهد سرعت نصب هم بالا میبرد.

سرامیک کف در مقایسه با سرامیک های دیوار بایستی از ضخامت و در نتیجه استحکام و مقاومت بالاتری برخوردار باشند.
زیرا این سرامیک ها در معرض رفت و آمد و در نتیجه فشار و ضربه قرار دارند و اگر نازک باشند خیلی سریع می شکنند.
مسئله  دیگر آن  است که برای  کف بهتر است تا از سرامیک های بزرگ استفاده کنید. هرچه سرامیک کوچک تر باشد احتمال آنکه لق شده و از جای خود در بیاید بیشتر است. همچنین  کوچک بودن  سرامیک به معنای نیاز به تعداد بیشتر برای پوشش دهی کف زمین است که این به معنای وجود درز و شیارهای بیشتر  میان سرامیک های  مجاور هم می باشد. این شیارها  معمولاً  محل  تجمع  آلودگی ها  بوده و زحمت شما را برای تمیز کردن بیشتر می‌کند.

آشپزخانه شما نیاز به سرامیک و کاشی برای دو قسمت یعنی دیوارها و کف آشپزخانه دارد. توصیه می شود تا سرامیک های کف آشپزخانه را از میان مدل‌های با سایز متوسط و با اصطکاک انتخاب کنید.
از طرف  دیگر  انتخاب سرامیک های خیلی  کوچک به معنای افزایش درزها بوده که محل تجمع آلودگی و میکروب است. بنابراین منطقی ترین سایز ابعاد متوسط است.